maandag 13 december 2010

Cumpleaños feliz! Una fiesta chevre con una piñata!

Sabado, 23 octubre 2010

Beetje langer geslapen in het weekend, maar toch al om 8 uur op. Lekker ontbijtje met ons drietjes (Daphne had eitjes gekookt :)).
Dan zijn we op weg gegaan naar een markt om broeken te zoeken voor de jungle en eens naar souvenirs te gaan snuisteren. We moesten een eind met bus en een stuk te voet, we hebben ook wat moeten zoeken en vragen om er te geraken.
Leuk op het marktje rondgeslenterd en rondgekeken. Op zoek gegaan naar de junglebroeken, ze hadden ze in alle kleuren en we hebben er allemaal een leuke uitgezocht. Dan nog even passen over onze broeken heen en enkele kraampjes vergelijken. Nog wat afdingen en we hadden wat we nodig hadden :).
We hebben ook nog een aantal andere leuke dingen gevonden en een broek voor Hemmo en Iris gezocht.
We zijn aan de praat geraakt met een Ecuadoriaan, wel leuk, maar op de duur weeral dezelfde vraag, wat vinden we van de Ecuadoriaanse jongens. En op een of andere manier verwachten ze steeds dat we gaan zeggen dat we ze helemaal geweldig vinden. Niet dus. Daar reageren ze dan steeds heel verbaasd op. Ze vragen ook steeds of we een vriendje hebben en voor hen telt het niet als ze zo ver wonen, dan kan dat hier toch ook nog. Niet te doen! Wij hebben dus even duidelijk ons idee proberen uit te leggen. Waarom wij geen novio hier willen. Maar zij blijven van mening dat België en Nederland toch ver weg is en vinden het bijna vanzelfsprekend dat we er hier ook een novio moeten hebben, een goeie Ecuacdoriaan. Die daar moeten er niks van weten, 2 vriendjes kan toch. Ze willen het echt niet snappen dat wij daar helemaal anders over denken. Wij houden toch lekker voet bij stuk! Op het einde vond hij het toch nog wel weer nodig om zijn gsm nummer en mailadres enzo te geven. Hij wilde wel eens gaan dansen met ons. Wat is dat hier toch met die mannen hier?!

We hebben hem vriendelijk afgescheept en zijn voortgegaan. Ik heb ook nog een opdringerig schoenenpoetsertje achter me aan gehad, dat steeds mijn schoenen wilde kuisen en maar bleef zeggen dat ze ‘sucio’ waren.
Nog enkele leuke dingetjes gevonden en ons best gedaan met afdingen. Dan maar eens op pad voor almuerzo. We hebben een eettentje gezocht, maar het eten was echt niet het lekkerste dat we tot nu toe hadden gegeten. We hadden vis besteld, maar op Sarah haar bord lag alleen een vissenkop, er was niet echt iets te eten aan. Ach ja, we hadden een berg rijst die onze maag wel vulde en voor 2 dollar konden we nu ook niet sukkelen.
We zijn nog even langs de apotheker gegaan en daar is een vrouw voor onze neus flauw gevallen, ze leek een beetje een epilepsie aanval of zo te hebben. Toch wat vreemd om te zien.
We hebben een bus gezocht naar huis. Toen we er op zaten realiseerde Daphne zich ineens dat haar zakje nog in apotheek lag. Snel de bus terug af en terug gestapt. Gelukkig was het er nog.
Dan terug wachten op een bus. Wij zijn er in de buurt van ons huis afgestapt en Daphne is verder naar het Condado shopping center gegaan, op zoek naar goede schoenen en een zaklamp voor in de jungle.

Thuis hebben we onze broeken gepast, grappig zicht en niet het aller modieust, we hebben er goed mee gelachen! We hebben de vlaggetjes voor de verjaardag van Hemmo opgehangen en onze was uitgezocht om morgen nog te gaan doen.
Dan een grote berg afwas gedaan. Ik ben nog even naar de bakker gegaan en dan was het nog een heel gedoe met de onderburen die ik tegenkwam over die waterrekening. Eerst zou ik ze aan Melanie moeten geven, dan moest ik ze uiteindelijk naar Elvia brengen in la casita.
Met Dapne hebben we onze jungle outfits uitgeprobeerd en ons kreupel gelachen met onszelf. Het is echt geen zicht met die broeken en dan onze ferme bergbottines er onder en Daphne haar nieuwe en o zo fancy sportschoentjes. Petten op, lampen in aanslag, helemaal compleet. Onozel!! Gelukkig kennen we niemand in jungle :)

We hebben de piñata voor Hemmo gevuld met snoep en als mooi cadeau de junglebroek er ook in gestoken. Voor Iris hadden we er ook één gekocht. We zullen een mooi vijftal zijn  Hopelijk schrikken de dieren er niet van, haha!
Eerst nog het echt Ecuadoriaans verjaardagsfeestje morgen, jeej! :) Ik ben benieuwd.

’s Avonds hebben we lekkere croqueskes gegeten, een restje chips en we moesten ook al eens een lolly voorproeven :)
Muziekjes geluisterd en dan toch ook maar eens begonnen aan onze verslagen, die hadden we nu lang genoeg uitgesteld…
Morgen het feestje en alles inpakken voor de jungle!


Domingo, 24 octubre 2010

Om 8 uur opgestaan en met onze zware waszakken naar de wasseret gewandeld, die niet zo dichtbij is. Het was er aanschuif voor de wasmachines. Uiteindelijk was het aan ons en konden we onze kleren erin stoppen. Daphne en ik zijn ondertussen even naar het Condado gewandeld en Sarah bleef onze was bewaken.
Daphne wilde nog een T-shirt kopen dat ze had gezien, voor haar broer. We zijn ook naar de supermarkt gegaan om ingrediënten te kopen voor de pannenkoeken vanavond op het feestje en natuurlijk ook een taart! Snel teruggewandeld met onze handen vol boodschappen, warm en vermoeiend!
De was was klaar, we hebben hem even uitgesorteerd en een deel in de droogkast gestoken. Na twee keer drogen was het nog steeds niet echt droog, dus hebben we alles maar gewoon zo meegenomen. Want het werd steeds later en we hadden nog een hoop te doen!

Met alle zware zakken was en nu ook nog de boodschappen stond ons een lange wandeling berg op te wachten. Toen we eindelijk bijna thuis waren zagen we plots Hemmo en Iris lopen, die blijkbaar al terug waren van hun weekend reisje. Ze waren veel te vroeg! We hadden nog lang niet alles versierd en klaargezet als verrassing voor Hemmo. En alles stond ook nog in het zicht binnen.
We hebben hard geroepen naar hen om ze tegen te houden. We zijn dan snel als eerste binnengegaan om alles even te verstoppen, nadat we hem een gelukkige verjaardag hadden gewenst.

Gelukkig moesten zij ook hun was nog gaan doen en gingen ze ook nog langs internet om even te praten met thuis. We hadden zo dus nog wel alle tijd om alles in orde te brengen. Eerst hebben we onze was opgehangen en is Daphne snel wasknijpers gaan kopen, omdat we echt te veel kleren moesten ophangen. Er was maar net plaats genoeg aan de waslijnen.
Dan hebben Sarah en ik even gewerkt op onze computer, want onze verslagen voor school moesten eigenlijk ook nog afgeraken, voor we naar de jungle vertrekken. Dan hebben we alles klaargezet en verder versierd. We hadden leuke bordjes, hoedjes en een taart, we hebben zijn stoel ook versierd en de piñata opgehangen.

Na een tijdje kwam Iris kloppen om te kijken of hij al binnen mocht komen. We hebben snel allemaal een hoedje opgezet en gezongen voor Hemmo, toen hij binnenkwam! Hij vond het heel leuk!
Ze moesten wel hun was nog gaan ophalen, dus we hebben even gewacht met de taart. We hebben ook snel nog de cd gezocht die Iris had gekocht, met allemaal Spaanse kinderliedjes, waaronder natuurlijk ook ‘cumpleaños feliz’ :).
Toen ze terug waren hebben we taart gegeten met een muziekje erbij, grappig.
Dan even foto’s gekeken van hun geslaagde weekendje naar Baños (daar willen wij ook zeker eens een keer naartoe!).

Om half 3 hadden we afgesproken met de man van het reisbureautje, waar we onze jungletocht bij hadden geboekt. Hij is enkele tickets en formulieren komen brengen en we konden al wat vragen stellen over wat mee te nemen onder andere. Het is een toffe man en het klinkt allemaal wel spannend!!! We zijn zo benieuwd!
Malariapillen waren toch wel een goed idee als voorzorg, ondanks er niet veel risico is. Daphne en ik moesten dus nog op zoek naar pillen, de anderen hadden er van thuis meegenomen.
Hemmo, Iris en Daphne zijn op zoek gegaan naar een apotheker om eens te gaan vragen of ze dat hadden en ik ben even naar internet gegaan om te horen wat zij erover vonden en om even dag te zeggen, aangezien we een week weg gaan. Want de pillen zijn echt heel duur.
Ik heb ineens ook even een pannenkoekenreceptje opgezocht voor vanavond en mijn blog nog wat aangevuld.

Terug thuis hebben we nog een stukje taart gegeten, want hij moest op voor we vertrekken. Dan hebben we ook al wat spullen bij elkaar gezocht en ingepakt.
’s Avonds pannenkoekenbeslag gemaakt. We hebben hier geen weegschaal, dus we hebben alles maar wat moeten schatten.
Dan werd het eens tijd voor de piñata! Dat is een gebruik hier bij verjaardagen van kinderen. Een piñata is een figuur van papier maché, gevuld met snoep en cadeautjes. De jarige wordt dan geblinddoekt en moet met een stok de piñata proberen stuk te slaan. De andere kinderen mogen ermee wiebelen en het hem moeilijk maken. Als hij stuk gaat mag iedereen om ter meeste snoep rapen.
Het was echt zo leuk en we hebben enorm staan lachen!!! :)
Eerst hebben we Hemmo goed geblinddoekt, hij kreeg wel 3 sjaals voor zijn ogen. We hebben hem dan ook goed rondgedraaid om hem te desoriënteren. Dan is hij met de steel van onze keerborstel in de aanslag op zoek gegaan naar de piñata en wij hadden dikke lol! Het was een heel gedoe, wij hebben lekker zitten slingeren met de piñata om hem te plagen. Hij had hem al een paar keer kunnen raken, maar hij ging blijkbaar niet zomaar stuk. Plots viel hij naar beneden, we hadden hem blijkbaar niet zo goed vastgemaakt.
Dan heeft Daphne hem maar van op een stoel vastgehouden en ging het spel door. Uiteindelijk ging hij stuk en viel het snoep er uit. Wij gingen dan helemaal wild om ter eerste snoep rapen! Haha!! Echt grappig, we zaten daar maar te graaien op de grond naar al dat snoep :).
Dan hebben we lekker als kinderen snoep zitten eten, leuk leuk!

Hierna zijn we toch maar eens pannenkoeken gaan bakken en hebben er lekker van gesmuld! Gezellig, gezellig :)
Het was meer dan een geslaagd verjaardagsfeest en we hebben heel wat plezier gehad!!

We hebben dan alles verder ingepakt voor de jungle en tegen dat alles in onze rugzak was geraakt, alles veilig ingepakt in plastieken zakjes voor de vochtigheid daar, was het al heel laat.
Uiteindelijk toch oogjes toegedaan, hopend dat we alles mee hadden en vol afwachting voor de spannende week!

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten